۱۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۸:۲۸

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد:

تدوین برنامه جامع سلامت استان همدان با مشارکت ۲۹ دستگاه اجرایی

تدوین برنامه جامع سلامت استان همدان با مشارکت ۲۹ دستگاه اجرایی

همدان - رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از تدوین برنامه جامع سلامت استان همدان با مشارکت ۲۹ دستگاه خبر داد و گفت: باید تأکید بیشتری بر تدوین برنامه‌های جامع نگر داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، رشید حیدری‌مقدم ظهر چهارشنبه در کارگروه سلامت پدافند غیرعامل استان همدان با بیان اینکه تهدیدات در حوزه پدافند غیرعامل هر لحظه تغییر ماهیت می‌دهد، اظهار کرد: شاید برای هیچ‌یک از ما بحران کرونا قابل پیش‌بینی نبود اما حالا دچار وضعیتی مبهم در رویکرد این ویروس هستیم بنابراین باید در حوزه پدافند غیرعامل، به نحوی آمادگی ایجاد کنیم که در بحران‌ها کمتر دچار غافلگیری و آسیب‌های آن شویم.

وی عنوان کرد: تا چند ماه قبل، تأمین دستگاه اکسیژن‌ساز برای استان همدان دغدغه دانشگاه نبود اما با بروز بحران کرونا این دستگاه به یکی از ضروری‌ترین تجهیزات مورد نیاز تبدیل شده که اگر به موقع در بیمارستان سینا تأمین نمی‌شد شاید تا ۵۰ نفر فوت به آمار فوتی‌های ناشی از کرونا اضافه می‌شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از تدوین برنامه جامع سلامت استان با مشارکت ۲۹ دستگاه خبر داد و افزود: شرایطی که امروز بیماری کرونا در جهان ایجاد کرده به مثابه جنگ جهانی سوم است، جنگی که در آن بیش از ۲۰۰ کشور جهان درگیر هستند و تاکنون ۵۶۰ هزار کشته و نزدیک به ۱۲ میلیون نفر مبتلا در برداشته و بر ابعاد متعددی از جمله مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی در جوامع مختلف تأثیر گذاشته است.

وی با بیان اینکه در این جنگ، دغدغه‌هایی نظیر از کار افتادن سی تی در یک بیمارستان می‌تواند مسأله بسیار مهم و اثرگذار در نجات جان آدم‌ها باشد، عنوان کرد: دغدغه‌های ما هیچ روزی شبیه روزهای دیگر نیست بنابراین این پویایی باید در سند جامع دیده شود و ویرایش و اصلاح آن با حضور ناظران هریک از دستگاه‌های اجرایی صورت گیرد.

امروز ما در جنگی بیولوژیکی قرار گرفته‌ایم که هیچ پیش‌بینی قبلی نسبت به شرایط آن حتی در نحوه اطلاع‌رسانی نشده بود رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به خریداری دستگاه اکسیژن‌ساز برای بیمارستان شهید بهشتی عنوان کرد: امروز ما در جنگی بیولوژیکی قرار گرفته‌ایم که هیچ پیش‌بینی قبلی نسبت به شرایط آن حتی در نحوه اطلاع‌رسانی نشده بود و این گواه آن است که ماهیت جنگ‌ها کاملاً تغییر کرده است.

وی در ادامه افزود: در رسانه‌ها و فضای مدیریت چنین بحران‌هایی باید از ظرفیت نیروهای نخبه دانشگاهی بهره برد چراکه نیاز و ضرورت یادگیری همه موضوعات برای همه افراد وجود ندارد و شاید به همین علت علم کافی در عاملین امر وجود نداشته باشد که در این شرایط، نخبگان دانشگاه می‌توانند اختلاف دیدگاه‌ها یا کم عمقی اطلاعات را جبران کنند.

حیدری‌مقدم با تأکید بر اینکه طرح جامع پدافند غیرعامل استان باید پویا و قابل انطباق و انعطاف در شرایط بحران باشد، گفت: هرچه تهدیدات غیرقابل پیش‌بینی در طرح جامع کمتر مورد توجه قرار گیرد مشکلات عمیق‌تری را در اجرا و عملیاتی کردن آن در زمان بروز بحران‌ها خواهیم داشت.

وی تأکید کرد: ماهیت کار ما در کارگروه سلامت پدافند غیرعامل مدیریت بحران‌هاست از این رو باید تأکید بیشتری بر تدوین برنامه‌های جامع نگر داشته باشیم زیرا دغدغه‌های سخت افزاری جای خود را به دغدغه‌های مدیریت و برنامه‌ریزی داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان خواستار ورود یک نماینده از هر دستگاه به عنوان ناظر در ویرایش و تدوین طرح جامع پدافند غیرعامل استان شد و اضافه کرد: هر یک از این افراد می‌توانند در بازه زمانی تعریف شده به پیشبرد اهداف این سند کمک کنند.

۷۵ درصد طرح جامع پدافند غیرعامل عملیاتی شده است

مدیرکل پدافند غیرعامل استان همدان نیز در این جلسه ضمن قدردانی از عملکرد برجسته و اثرگذار دانشگاه علوم پزشکی همدان در مدیریت بحران کرونا اظهار کرد: طرح جامع پدافند غیرعامل استان تدوین شده و تا ۷۵ درصد در اجرا و عملیاتی شدن پیشرفت داشته است و در تلاش هستیم تا پایان سال‌جاری آن را به پایان برسانیم.

پورحسینی با بیان اینکه اجرای طرح جامع به دانشگاه مالک اشتر سپرده شده است، گفت: از فرمانداری‌های استان خواسته شده در ردیف اعتبارات جاری و عمرانی جایی برای هزینه‌کردها در زمینه پدافند غیرعامل منظور کنند و ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها در این زمینه از طریق سازمان بازرسی غرب کشور صورت خواهد گرفت.

مدیرکل پدافند غیرعامل استان همدان همچنین عنوان کرد: تشکیل قرارگاه‌های زیستی و شیمیایی نیز در دستور کار قرار دارد و در این راستا برگزاری همایش‌ها و رزمایش‌ها را نیز مد نظر خواهیم داشت.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اشاره به راه‌اندازی رصدخانه نظام سلامت اظهار کرد: پایش مستمر در موضوع این رصدخانه باید مدنظر قرار گیرد.

منوچهر کرمی گفت: باید تدبیری برای تأمین خودروها یا موتورلنس‌ها اندیشیده شود که در شرایط بروز اپیدمی با امکانات اولیه لازم هرچه سریع‌تر وارد عمل شوند.

کد خبر 4969473

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha